Zsűri

Az három fős zsűri elnöke minden kategóriában a műfaj egy-egy elismert hazai képviselője, balján és jobbján az A38 Hajó delegáltjával, valamint az ország egy-egy neves zeneipari személyiségével.

 

 

POP-ROCK: PAPP SZABOLCS

Papp Szabi a 2002-ben alapított Supernem énekes-basszisgitárosa, emellett számos projekt közreműködő tagja: rendszeresen fellép a Soerii és Poolek koncertjein, részt vesz a Pilvaker programsorozatában, korábban az UP! zenekar basszusgitárosa volt. A Supernem frontembereként immár öt nagylemezzel büszkélkedhet. 2011-ben megjelent Tudományos Fantasztikus Pop lemezükkel felhevítették a légkört maguk körül, bebizonyították, hogy ők töretlenül a hazai könnyűzenei színtér egyik legmeghatározóbb zenekara, akik egy évtized elteltével is meg tudják lepni a hallgatóságot.

 

VILÁGZENE-NÉPZENE: GAYA ARUTUNYAN

Örmény származású énekesnő, a Deti Picasso és a Wattican Punk Ballet formációk énekes-frontembere. Gaya 15 évvel ezelőtt indította útjára öccsével a Deti Picasso nevű örmény ethno rock zenekart. Már debütáló lemezükkel komoly mainstream sikereket értek el, de igazi hazai és nemzetközi elismerésüket az Ethnic Experiments c. második stúdiólemeze hozta. Gaya nyolc éve költözött Magyarországra, ahol öccsével megalapították a Wattican Punk Ballet freak rock zenekart. Mind a két formációval több mint 20 európai országban turnézik rendszeresen. Saját formációin kívül 2006 és 2009 között tagja volt a Másfél zenekarnak. Olyan zenészekkel és zenekarokkal dolgozott együtt és készített stúdiófelvételeket, mint Bobby McFerrin, Alex Hacke (Einstürzende Neubauten), Rotfront, Zdob si Zdub, Schtimm, Palya Bea és Grencsó István. 

 


JAZZ: PREMECZ MÁTYÁS

Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal (többek közt: Kéknyúl, Barabás Lőrinc Eklektric, de ő kísérte Jackie Orszáczkyt is utolsó hazai turnéján) és egy óriási Hammond orgonával. Saját zenekara, a soul és funk határán táncoló Kéknyúl mellett rendszeres fellépője a Random Trip sorozatnak és tagja Fábián Juli és Sena kísérő zenekarainak. Klasszikus tanulmányai után a Zeneakadémia Jazz Tanszakán szerzett diplomát, hogy azután fejest ugorjon a stílusok kavalkádjába.

 

HIPHOP / REGGAE: BUSA PISTA

Busa István a szájával utánozza a gépek által létre hozott hangokat, szkreccsel, több szólamban üti a ritmust a nyelvével, a fogával, az ajkával, a tüdejével egyszóval hangképző szerveivel. Busa P nem csak egyéni projektjével szerzett magának országos ismertséget, hanem mint az Irie Maffia és a Zuboly állandó szövegelője, a Tilos Rádió műsorkészítője, freestyler és beatboxer.

 

METÁL: FARKAS ZOLTÁN

Farkas Zoltán 1994-ben alapította testvérével az Ektomorf zenekart a Mezőkovácsházán, azóta komoly hazai és nemzetközi sikereket tudhatnak maguk mögött. Az azóta eltelt 20 évben több, mint egy tucat hangzóanyagot adtak ki. Minden bizonnyal ők örvendenek a legnagyobb ismertségnek a világban a magyar metál zenekarok közül, hiszen az eredetileg Mezőkovácsházáról származó trash metál gárda a világ egyik legnagyobb metálkiadójánál alkot, rendszeresen lépnek fel világszerte.

 


YouTube