Gyöngyvér

Név:
Gyöngyvér

Bemutatkozó:
A zenekar 2005-ben Dunaújvárosban a Paradise Lost, a HIM és a magyar De Facto zenekarok hatására alakult meg. 3 nagylemezüket a hazai Nail Records gondozza.

Fennállásuk során számos nagyobb hazai fesztiválon (Sziget, Efott, Hegyalja, Rockmaraton, Magyar Dal Napja, Székelyföldi Rockmaraton) megfordultak, számos önálló koncertet adtak országszerte, de játszottak többek között Tarja Turunen /ex-Nightwish/, a Deathstars, a Sonic Syndicate, a Negative és a Lacrimas Profundere előtt is. A csapat azon „szerencsések” közé tartozik, akik a Kultiplex nevű legendás underground szórakozóhely bezárása előtt az utolsó koncertek egyikét adhatták az utolsó napon.

A zenekar igyekezett közönségének mindig valami plusszal kedvezni, így az Álmokból Álomba... lemezbemutatóján a belépő mellé adták a friss korongot, korábban pedig ingyenesen letölthetővé tették a felvezető kislemezt.
A Világok Virága lemezbemutató koncertjén a Viadana Kamarakórus, az Álmokból Álomba... esetében pedig a Snake Belly hastánccsoport, valamint Bazsó László /ex-Tesstimony, The Morning Star/ segített emelni a koncertek hangulatát. Tagbúcsúztatójukon egy válogatás DVD-t kaptak a megjelent rajongók ajándékként.
---
2010. január elsején a feloszlás/pihentetés mellett döntöttek - Mazán Attila, Dózsa Erik, és Cserdi Imre (hivatalosan a zenekar utolsó basszus gitárosa) egy új zenekarban –Moulin Rose- folytatta a közös zenélést, Vódli Csaba pedig az Inside my Head zenekar dobosa lett.

2011-ben vendég énekesek (Gabee – Velvet Seal, Nicia – Ex-Dharma, Stefán Kornélia – Ex-Leecher, Fekete Zsuzsa – Ex-Ghymes) közreműködésével egy demó pakk jelent meg, amely a Naenia címet kapta. Dózsa Erik mindössze a címadó dalban énekelt.

2012-ben 7 demó számot tartalmazó EP jelent meg, rajta egy Republic feldolgozással (Sose voltál, mindig vagy) és egy régi, az első demóról (Ahol a senki földje…) ismert dal újra felvett változatával (Az útvesztő). Dózsa Erik itt énekelt utoljára Gyöngyvér dalokat.

2013-ban a zenekar eredeti énekesével, Orbán-Ducos Tamással készült egy dal (Szerenád), melyet ingyen letölthetővé tettek ezzel köszönve meg a sok szeretet és támogatást, amellyel a zenekart még akkor is megajándékozták, amikor már tetszhalott állapotban lebegett.

2014 végén új ritmus szekcióval ismét mozgásba lendült a csapat, és megkezdődött egy új nagylemez megírása is, amely 2015 októberében jelenik meg "Lélekvándorlás" címmel a Hammerworld magazin mellékleteként.

Műfaj:
metál

Számok:


Cím: Borult egek
Szerző: Mazán Attila


Cím: Az ördög játszóterén
Szerző: Mazán Attila


Cím: A búcsú a minden
Szerző: Mazán Attila

Videók:
https://www.youtube.com/watch?v=oO2VJ3DbYRo
https://www.youtube.com/watch?v=M2pi3sbf56o

Weboldal:
http://www.gyongyver.hu

E-mail cím:
maza...@gmail.com

Státusza: kiesett

Szavazatok: 2

Szólj hozzá!

YouTube