geometro

Név:
geometro

Bemutatkozó:
Organikus városi zene.

Nem új számunkra a városi forgatag és az azzal járó szabályozások, például a KRESZ. Sokszor úgy érezzük, hogy ez a szabályozás már talán túlzott is, ezért a muzsikálásban keressük a szabad útvonalakat, bátran lépünk felfedezetlen területekre. Néha elképzeljük, hogy milyen lehetett az, amikor még nem léteztek metropoliszok, vagy kisétálunk a természetbe, ahol viszont lépten-nyomon belebotlunk valamibe, ami a civilizáció kapcsán került oda.

Ugyanakkor fontos számunkra az őszinte megnyilvánulás, azaz nem tagadhatjuk le civilizáltságunkat. Így kerülnek bele a zenénkbe a városi ízek, vagyis a jazz, rock, electro és egyéb hatások. Emellett amennyire próbálunk odafigyelni a mai tendenciákra, nem tagadhatjuk le a régi korok zenéit sem, de amikor zenélünk, mindig a maiságra törekszünk.

Ez a kettősség hozza létre számunkra az organikus muzsikálást, innen a név is: geo-metro, vagyis egyszerre természeti és városi. (egy harmadik szót is sejtet a név: geometria. Ez pedig szintén utal az emberségünkre. Egy érdekes információval csak a névválasztásunk után szembesültünk, miszerint a japán-magyar Suzuki swift-et ilyen néven forgalmazták az USA-ban a 90-es évek közepén. Innentől kezdve még jobban tetszett nekünk a név, ami - sokat sejtetően - egy már “bevált” magyar exportcikket takar.) Egyébként azt is teljes mértékben elfogadjuk, ha csak szimplán jazz-rock együttesnek címeznek bennünket.

A zene számunkra tehát a korlátlan szabadságot és az állandó kísérletezést jelenti, amit igyekszünk a közönségünkkel is megosztani.

A zenekar 2014 Novemberében alakult Szegeden a következő tagokkal:

Szegény István - dobok
Turcsányi Áron - basszusgitár
Szabados-Tóth Bálint - alt szaxofon
Héjja János - gitár

“Az Y (ipszilon) a latin ábécé 25., a kiterjesztett magyar ábécé 42. betűje. Az y a magyar nyelvben csak családnevekben, illetve idegen szavakban fordul elő önállóan.”

Műfaj:
jazz / kísérleti

Számok:


Cím: cycle
Szerző: Héjja János


Cím: Sunday Bloody Sunday
Szerző: U2

Videók:
https://www.youtube.com/watch?v=Kk4MtbTrrTQ
https://www.youtube.com/watch?v=R8_nPEo4G90
https://www.youtube.com/watch?v=hc9WOGdtfp0

Weboldal:
http://geometroband.tumblr.com/

E-mail cím:
geom...@gmail.com

Státusza: kiesett

Szavazatok: 31

Fórum / / / vélemények
#1 Lipòt Nikolett
2015. szeptember 30. 19:35

:)

Szólj hozzá!

YouTube