Early Sundayz Early Sundayz Early Sundayz

Név:
Early Sundayz

Bemutatkozó:
Röviden:
Mi vagyunk az Early Sundayz és érezzük az életet...

Egyel hosszabban:
Az Early Sundayz zenekart Nagy Ábel Márton (gitár/ének) és Mezőbándi-Nemes Márton (basszusgitár/vokál) alapította 2013 júliusában. A csapat akkor még más felállásban működött, a végleges trió formáció 2014 nyarára alakult ki, mikor Fábry Adonisz (dob) csatlakozott a zenekarhoz.
Már a kezdetektől saját dalokat játszanak, melyekkel azt az üzenetet próbálják átadni kortársaiknak, hogy keljenek fel otthonról és váltsák valóra amire vágynak, különben elmúlik az élet. Eme magasröptű gondolatokat szeretnék nem hétköznapi zenei kísérettel átadni és nem csak a kiöregedett, nosztalgiázni vágyó félholt kemény-rock rajongók kedvében járni, hanem új és modern felfogású punk-rockot csinálni. Szövegeik emberközeliek, zenéjük változatos, a gitárszólók pedig hosszúak.

Lukács Péter „Peta” a zenekarról:
„Örök dilemma a zenéléssel kapcsolatban, hogy a tudatos, tanult dolgokra, vagy épp a legmélyebb ösztöneinkre hagyatkozzunk. Nem könnyű az egyensúlyt megtalálni a két véglet között, Nagy Ábelnek, Mezőbándi Nemes Mártonnak és Fábry Adonisznak azonban szemtelenül fiatalon sikerült. Mindhárman képzett, tanult zenészek, amit pedig ezzel a formációval nyomnak, az kicsit rock, kicsit alternatív, kicsit punk és nagyon hiteles, őszinte. Valahányszor élőben látom őket, mindig az jön le a színpadról, hogy az életükért muzsikálnak, és közben mégsem felejtik el jól érezni magukat. Hatalmas energia és közlésvágy dől az egész csapatból. Ami a frontember Nagy Ábelt illeti, mindig egy elképzelt sztori jut róla eszembe: Curt Cobain, miután összetörte a gitárját egy Nirvana koncert végén, lejön a színpadról, és az öltözőben lévő zongorán – levezetés képpen - átharmonizál egy Dave Brubeck kompozíciót. Ez a kitalált szituáció éppen azért vicces, mert szinte elképzelhetetlen. Ábelnél viszont simán működne. Ez a kettősség pedig átjárja az egész zenekar szellemiségét, ami elképesztően izgalmassá teszi a dalaikat, előadásaikat.”

Műfaj:
pop / rock

Számok:


Cím: Ilyen volt
Szerző: Early Sundayz


Cím: Bárhol jó
Szerző: Early Sundayz


Cím: Bordal
Szerző: Early Sundayz


Cím: Give Me Peace
Szerző: Early Sundayz


Cím: Cash
Szerző: Early Sundayz

Videók:
https://www.youtube.com/watch?v=rvzv1Pcc2Iw
https://www.youtube.com/watch?v=W42Uc4HQJfo

Weboldal:
http://www.facebook.com/theearlysundayz

E-mail cím:
3neg...@gmail.com

Státusza: kiesett

Szavazatok: 51

Fórum / / / vélemények
#1 Oláh Péter
2015. szeptember 10. 21:48

szuper jó az együttes :D

Szólj hozzá!

YouTube