Dystopia Dystopia Dystopia

Név:
Dystopia

Bemutatkozó:
A Dystopia megalakulása egészen 2003 forró nyaráig vezethető vissza, mikor Bajusz Péter (basszusgitár), Mezey Balázs (gitár) és Vári Gábor (gitár) igen laza körülmények között elkezdtek a közös zenélés gondolatával kacérkodni. Az első használható felállás 2004 elejére állt össze Hajnal Jánossal (dobok) és Laczi Gáborral (ének) kiegészülve. A srácok repertoárja persze ekkor még főleg feldolgozásokból állt, a bennük feszülő kreativitás azonban hamar utat talált magának, melyet a 2004-es “Welcome to the Game” demón meg is örökítettek az utókor számára. Nem sokkal később Laczi Gábor énekes pozícióját Vári Gábor vette át a mikrofonnál. Ez a felállás a 2005-ös “Multi-dimensional System Errors” demóval debütált, és hosszú évekig igen stabilnak bizonyult.

A következő 3 évben a zenekar közel 150 koncertet adott a dél-alföldi régióban a Salvus zenekarral karöltve, így a 2008-as megjelenésű “Incompetence Drive” címre hallgató debütáló nagylemezen már egy rutinos, kiforrott produkció láthatott napvilágot. A zenei sajtó egyöntetűen az év egyik legerősebb metal anyagának könyvelte el az albumot, az ezt követő tehetségkutatós sikerek (Becherovka ABC, Metal Champ) pedig újabb ajtókat nyitottak meg a zenekar előtt, melynek köszönhetően csatlakozhattak a 2009-es Subscribe/Road turnéhoz és ezt követően is olyan zenekarokkal oszthatták meg a hazai klubok színpadát, mint a Blind Myself, Watch My Dying, Wendigo, Stonedirt, Stereochrist, stb. 2011-ben még a kanadai Voivod előtt is felléptek a Club 202-ben.

2012-ben részt vettek a Leander Rising/Rómeó Vérzik tavaszi turnéján és ekkor kezdődtek meg a második nagylemez felvételeinek előkészületei is Vári Gábor ekkor már egyre népszerűbbé váló Black Hole Sound névre keresztelt stúdiójában. A dobsávok rögzítése után azonban Hajnal János személyes okokból elhagyta a zenekart.

A következő két év főleg a lemez befejezésének és az ideális dobos keresésének jegyében telt. A folyamatos koncert felkéréseknek hála, a zenekar sosem vonult csendes pihenőre, sőt, egy Csontos Péter (The Void) csellójátékával gazdagított akusztikus programmal is bővült a repertoár. Ebben az időszakban több dobos is megfordult a Dystopia koncert felállásában, pl. Vékony Krisztián (My Dark Room) és Kovács Tamás (Nevergreen, Honeybeast).
A 9 számot tartalmazó Way to Unfold 2014 áprilisában látott napvilágot digitális formában olyan illusztris vendégzenészek szereplésével fűszerezve, mint Köteles Leander, Vörös Attila és Takács „Jozzy” József a Leander Rising-ból, valamit Tóth Gergő a Blind Myself-ből.

Nem sokkal a lemez megjelenése után csatlakozott a zenekarhoz Rácz András dobos, akivel hosszú idő után végre újra stabillá vált a Dystopia felállása. Egy évvel a Way to Unfold megjelenése után már az új felállásban került rögzítésre a 2009-es Metalchamp-re készült Sting feldolgozás, az Englishman in New York.

Műfaj:
metál

Számok:


Cím: Way to Unfold
Szerző: Dystopia


Cím: Memories (feat. Takács "Jozzy" József - Leander Rising)
Szerző: Dystopia


Cím: Shut the Door (feat. Tóth Gergő - Blind Myself)
Szerző: Dystopia


Cím: Essential Casualties
Szerző: Dystopia


Cím: Englishman in New York (Sting cover)
Szerző: Sting - feldolgozta: Dystopia

Videók:
https://www.youtube.com/watch?v=IzGeDTP0vkw
https://www.youtube.com/watch?v=j6PzjqD-j9I

Weboldal:
http://dystopia.hu

E-mail cím:
baju...@yahoo.com

Státusza: kiesett

Szavazatok: 73

Szólj hozzá!

YouTube